KC Danmark logo klik her for at komme til forside
Anlæg som er godkendt på Go' Energi´s positivliste

Go’ Energimærket sikrer dig, at varmepumpen er en af de mest energieffektive på markedet.

Se meget mere om vores 5 års totalgaranti her

Nyhedsbrev

Små varmepumper slår fjernvarmen ud i Aarhus

18-11-2013 12:57

Over en tredjedel af alle husene i en ny Aarhusiansk udstykning, har som deres primære varmekilde valgt varmepumper istedet for fjernvarme.

Aarhus er kendt for at være en af de byer i Danmark der har den billigste fjernvarme, blandt andet på grund af overskudsvarmen fra el-poduktionen på Studstrup værket.

Trods den billige fjernvarme i Aarhus har 24 ud af 64 huse i en ny udstykning alligevel valgt individuelle varmepumper som deres primære varmekilde frem for fjernvarme.

Den nye udstykning i Aarhus er fritaget for fjernvarmepligt fordi husene skal bygges som lav energihuse, standarden for fjernvarmepligt i Aarhus er ellers at alle nye udstykninger har fjernvarmepligt.

Prisen på fjernvarme stiger 

En af årsagerne til at mange vælger varmepumper til deres primær opvarmning kunne være at fjernvarmen er steget en del de sidste par år og stigningen vil fortsætte frem til 2020, hovedsaligt på grund af diverse afgifter som er blevet pålagt forbrugerne af skiftende regeringer.

Et kvalificeret gæt vil også være at stigninge i afgiften på fjernvarme fortsætte efter år 2020 da vores folkestyre er kendt for at skrue på afgifterne hver gang riget fattes penge.

Fremtidige stigningen i afgifterne gælder nok ikke kun afgifterne på fjernvarme men stort set alle afgifter på alle fornmer for energi herunde også el afgiften.

Tilbagebetalingstid

Luft til luft varmepumper har en meget kort tilbage betalingstid da investeringe er relativ lille, specielt i forhold til den besparrelse man kan opnå på el regningen.

Køber du en kvalitets luft til luft varmepumper, har du en tilbage betaling tid på kun 3- 4 år.

Tilbagebetalingstiden vil bliver korter hvis el prisen stiger, da du jo så vil få en større besparrelse på din el regning.

Tilbagebetalingstiden på fjernvarme eksister stort set ikke da man altid på fjernvarme betaler en fast afgift, som ikke på noget tidspunkt falder eller helt forsvinder.

Når du vælger fjernvarme betaler du altid en fast afgift som oftest udgør 50% af den sammlede regning, og den faste afgift betales i alle årene frem

Sådan beregner du tilbagebetalingstiden

beregning

Nyheder

Godkendelse af produkter på hjemmesiden

20-12-2013 11:31

Sekretariatet for Ecodesign og Energimærkning af Produkter har på vegne af Energistyrelsen i september 2013 udført kontrol af...

Læs mere her

Små varmepumper slår fjernvarmen ud i Aarhus

18-11-2013 12:57

Over en tredjedel af alle husene i en ny Aarhusiansk udstykning, har som deres primære varmekilde valgt varmepumper istedet for...

Læs mere her

Samarbejdspartner L. J. Montage A/S ISO 9001 certificeret.

31-05-2013 12:39

Vores samarbejdspartner L. J. Montage A/S er her i 2013 blevet ISO 9001 certificeret.

ISO certificering er kort fortalt en dokumenteret...

Læs mere her

KMO certificeret logo

KC Danmark ApS

Søndergårdsvej 5

8660 Skanderborg

Tlf. +45 70 26 38 37 info@kcdanmark.dk

Vi er klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål om klima