KC Danmark logo klik her for at komme til forside
Anlæg som er godkendt på Go' Energi´s positivliste

Go’ Energimærket sikrer dig, at varmepumpen er en af de mest energieffektive på markedet.

Se meget mere om vores 5 års totalgaranti her

Nyhedsbrev

Luft til luft Varmepumpe

Vi får en del spørgsmål om luft til luft varmepumper og vil i denne artikel prøve at redegøre lidt for de fordel og ulemper der er ved en luft til luft varmepumpe samt hvilke forventninger man kan have når man køber en kvalitets luft til luft varmepumpe.

Sådan virker en varmepumpe

En luft til luft varmepumpe fungerer på samme måde som et køleskab. Et køleskab bruger kompressor til at trække kulde ud af luften, det er det sammen en luft til luft varmepumpe gør bortset fra at det er varme den trækker ud af luften .

En luft til luft varmepumpe består af en inderdel og en yderdel, som er forbundet med køle rør, strøm og styringskabel (se illustration til højre herfor).

Udedelen

Udedelen på luft til luft varmepumpe suger den friske luft ind gennem fordamperen, fordamperen hiver varmen ud af luften og over i kølevæsken, herefter komprimerer kompressoren kølevæsken, og dette resulterer i at temperaturen i kølevæsken hæves.

Inderdelen

Når kølervæsken kommer over i inderdelen, kondenserer den i kondensatoren, og bliver til varme som blæses ind i lokalet

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

Der er rigtig mange fordel ved en luft til luft varmepumpe og kan blandt andet nævne følgende.

tjek
Energi rigtig og miljøvenlig løsning
tjek
Meget billig i drift
tjek
Lavere CO2-udslip
tjek
Bedre indeklima
tjek
Billig at installere
tjek
8 graders vedligeholdelse varme
tjek
Nedsætter fugt, skimmel og dårlig lugt, særligt i et sommerhus
tjek
Rigtig god i forbindelse med en brændeove da varmen bliver bedre fordelt

Ulemper ved en luft til luft varmepumpe

Den største ulempe ved en luft til luft varmepumpe er at du ikke for varmt brugsvand, dette skal stadigvæk klares med en el vandvarmer.

Spar mange penge med en kvalitets luft til luft varmepumpe

En kvalitets luft til luft varmepumpe er en rigtig god og miljøvenlig løsning, har du f.eks. hus/sommerhus der er opvarmet med el-paneler/radiator, vil en luft til luft varmepumpe kunne give dig en besparelse på over 60 % i forhold til almindelige el-paneler/radiator.

Besparelse er dog meget afhængig af mange faktorer og jeg vil herunder nævne nogle eksempler på nogle af de faktorer der har indflydelse på hvor meget der kan spares ved anskaffelse af en luft til luft varmepumpe.

Varmepumpens efektivitet (COP værdi)

COP værdien er et udtryk for hvor effektiv en varmepumpe er, så en høj COP værdi er ensbetydende med størrer besparelse.

En luft til luft varmepumpe som vores topmodel Gree Hansol 12 har en COP max værdi på 5,8. dette vil sige at du ved den mest optimale drift vil få 5,8 kW varme hver gang du bruger 1 kW el, hvor et el-panel/radiator kun giver 1 kW varme.

Ved minus 15 graders udendørs temperatur har topmodellen Gree Hansol 12 en COP værdi på 2,17 hvilket giver dig 2,17 kW varme for hver kW strøm du bruger og du spare dermed over 50 % på dit strømforbrug selv når det er meget koldt.

Køb nu kvalitet første gang

Den største udfordring for en varmepumpe er når det bliver rigtig koldt og her er der mange af de billige varmepumper der enten bruger rigtig meget strøm eller i værste fald slet ikke varmer.

Når det bliver rigtig koldt har en luft til luft varmepumpe fra KC Danmark ApS stadigvæk en god virkningsgrad og vil stadigvæk sende dejlig varm luft rundt i dit hus. Alle vores pumper er sikret drift ned til – 20 grader.

Husets energiforbrug

Husets energi forbrug har stor indflydelse på hvor meget du kan spare ved at skifte dine el-paneler/radiatore ud med en kvalitets luft til luft varmepumpe.

Har du et hus/sommerhus med et højt energiforbrug (dårlig isoleret og evt. utætte vinduer/døre m.m.) vil din besparelse i krone/øre være stor.

Har du derimod et nyere eller helt nyt hus med meget lave energiforbrug (godt isoleret, tætte vinduer og døre m.m.) så vil besparelsen i kroner/øre være mindre.

I et hus med højt energiforbrug bruger man flere penge på opvarmning og derfor vil besparelsen på f.eks. 60 % være højere end på et hus hvor der er et lavt energiforbrug

Brug af aircondition

En luft til luft varmepumpen kan om sommeren fungere som aircondition, hvilket betyder at du også om sommren vil kunne få et bedre indeklima.

Brug af aircondition vil dog gøre besparelsen på en luft til luft varmepumpe mindre, da du vil have et ekstra forbrug om sommren.

Vejret

Vejret er nok den faktor der har størst betydning for hvad det koster at varme et hus op.

Ved en hård vinter vil omkostningen til opvarmning uvilkårligt blive dyre end ved en mild vinter.

Kontakt

Hold dig ikke tilbage kontakt os endelig på TLF. 70 26 38 37 eller E-mail på info@kcdanmark.dk eller brug vores kontakt formular her.

Sådan fungere en varmepumpe

Klik på illustration for at se stor illustration

Vidste du det!

Håndværkerfradrag sommerhus

Håndværkerfradraget er blevet genindført og du kan nu igen få tilskud til arbejds lønnen, og som noget helt nyt gælder håndværkerfradraget også for sommerhuse.

Dette betyder at en standard montage vil udløse et fradrag på cirka 2.940,- excl. moms.

Nedsat elafgift

Regeringen har nedsat afgiften på el til opvarmningsformål, hvis husstanden bruger mere end 4000 kWh strøm om året, dette betyder at du får en afgifts lettelse på 51,75 øre incl. mpms pr. kWh, du bruger ud over de 4000 kWh.

Med en elpris på godt to kroner svarer det til en besparrelse på omkring en fjerdedel af del af elregninge der ligger over de 4000 kWh.

Produkter

Se mere om alle vores produkter og køb eventuelt vores produkter online.

Service bestilling

Du kan herunder bestille service til din varmepumpe/klimaanlæg online.

Montage bestilling

Du kan herunder bestille service til din varmepumpe/klimaanlæg online.

Telefon

Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe på 70 26 38 37

E-mail

Send en mail på info@kcdanmark.dk

KMO certificeret logo

KC Danmark ApS

Søndergårdsvej 5

8660 Skanderborg

Tlf. +45 70 26 38 37 info@kcdanmark.dk

Vi er klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål om klima